top of page

KVINNOHÄLSA

Kvinnokroppen är helt fantastisk. Men att leva som kvinna kan också innebära en hel del fysiska och psykiska besvär. För att hantera de unika utmaningar det innebär att vara kvinna erbjuder Inspira Fysio behandling med inriktning kvinnohälsa.

 

Fysioterapi med inriktning kvinnohälsa inriktar sig på smärtor och dysfunktioner i området i och runt bäckenet. Det kan handla om smärta, besvär under graviditet eller problem som uppstår efter förlossning eller med ålder. Du kan även få hjälp med hormonrelaterade besvär. 

Bedömning 45 min 550kr

Behandling 45 min 700kr

GRAVIDITETSRELATERADE BESVÄR

 Jag kan guida dig i anpassade övningar under graviditetens alla faser för att stärka upp kroppen inifrån och ut. Jag kan även ge råd och stöd i hur du kan anpassa  och tänka kring din träning utifrån just dina fysiska förutsättningar. För rygg- och bäckensmärtor kan jag erbjuda medicinsk akupunktur som effektiv smärtlindring. 

 

För att hantera de mentala aspekterna av en graviditet och förlossning kan jag ge dig övningar för att känna in kroppen, lugna nervsystemet och minska stress.

Seaside Prenatal Yoga

POST PARTUM OCH FÖRLOSSNINGSKADOR 

Efter förlossningen kan jag kan hjälpa dig att hitta tillbaka till din kropp, känna inre styrka och stabilitet och komma tillbaka till träning utifrån dina förutsättningar. 

 

Du som har fått en förlossningsskada eller upplever besvär från bäckenbotten kan få hjälp att hitta skonsamma rörelsemönster och dosera träning på ett anpassat sätt som fungerar för dig. Jag kan även hjälpa dig med undersökning av bäckenbottens muskulatur      samt ge specifik behandling för bäckenbotten, såsom töjning , knipträning och avspänning.

Behöver du hjälp och stöd i att bearbeta vad som har hänt och våga komma tillbaka till rörelse kan jag erbjuda samtalsstöd och KBT. 

 

Mor och barn träning

BÄCKENBOTTEN - OCH UNDERLIVSSMÄRTA

För dig med smärta i bäckenbotten och underlivet kan jag erbjuda vaginal undersökning för att se hur musklerna i bäckenbotten fungerar och samverkar. Jag kan även manuellt töja spänd muskulatur och hjälpa dig att hitta aktivering och avslappning.

För dig med samlagssmärtor eller överspänd bäckenbotten kan avslappningssövningar, djupandning och stretching hjälpa att minska spänningen. Att förstå hur tankar, känslor och  beteenden påverkar spänningen och smärtan ger dig också verktyg att kunna agera på ett nytt sätt som minskar din problematik. 

Akupunktur kan vara hjälpsamt för att behandla spänningar och smärta i och kring bäckenet och träning av omkringliggande muskulatur kan avlasta och stärka upp bäckenet. 

kvinna Stretching

KLIMAKTERIERELATERADE BESVÄR 

Du som har besvär i samband med klimakteriet kan få hjälp med akupunktur för att lindra vallningar och svettningar samt förbättra sömnen. 

Du kan även få stöd att genomföra livsstilsförändringar som hjälper kroppen under omställningen, såsom hälsosam träning, kost och stresshantering. 

Klimakteriet kan innebära en hel del psykiska utmaningar såsom nedstämdhet och humörsvängningar. Med hjälp av KBT kan du få stöd i hur du kan hantera detta och verktyg för att hantera de besvärliga känslorna.  

Lugna kvinnan
Jag fick hjälp med mina förlossningsskador. Det kändes så skönt att äntligen komma till någon som förstod och fick mig att känna mig trygg. Jag vågar utmana min kropp och är inte alls lika påverkad av mina symtom nu när jag vet hur jag kan tänka och förhålla mig till dem. 
bottom of page