VANLIGA FRÅGOR

VEM KAN SÖKA BEHANDLING?

Du kan söka behandling för fysiska besvär och lättare psykisk ohälsa. Känner du att dina besvär är av en allvarlig grad bör du först ta kontakt med sjukvården. Är du osäker så kontakta mig så kan vi tillsammans hitta rätt väg framåt. Om jag vid bokning eller bedömning upplever att du kan få bättre hjälp någon annanstans, hjälper jag dig gärna vidare.

VAD INNEBÄR DET ATT DU ÄR LEGITIMERAD FYSIOTERAPEUT?

En legitimation är en kvalitetsstämpel som garanterar att jag har fått den utbildning och praktiska träning som behövs för att på ett säkert sätt behandla patienter inom mitt yrkesområde. Som legitimerad fysioterapeut erbjuder jag endast behandlingar som bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Fysioterapeut är den nya benämningen på sjukgymnast.

VAD ÄR PSYKOTERAPEUTISK GRUNDUTBILDNING KBT?

Psykoterapeutisk grundutbildning är en fyra terminer lång utbildning i psykoterapi som ger behörighet att behandla klienter med KBT. 

Utbildningen innebär 270 lärarledda timmar och 120 timmars handledning i kliniskt patientarbete. Utbildningen motsvarar inte en psykologexamen men ger behandlarkompetens inom KBT. När du söker samtalsbehandling inom vården har din behandlare ofta motsvarande utbildning.

HUR SER ETT BEHANDLINGSUPPLÄGG UT?

Vanligast är att vi först bokar in ett bedömningstillfälle där vi gemensamt kartlägger din problematik. Jag kan därefter ge förslag på vilka insatser jag tror hade varit hjälpsamma för just dig. Tillsammans bestämmer vi hur vi ska fortsätta framåt och med vilken behandling. Om du önskar delta i en grupp kan du boka denna direkt.

HUR MÅNGA BEHANDLINGSTILLFÄLLEN BEHÖVER JAG?

Mitt mål är att du ska behöva så få behandlingstillfällen som möjligt. Jag kommer att ge dig information och verktyg så att du själv kan reglera, anpassa och utveckla din träning och behandling. Om du behöver stöd i din process så hjälper jag dig vidare men mitt mål är alltid att du blir din egen behandlare.

HUR SKA JAG FÖRBEREDA MIG FÖR MIN FÖRSTA BEHANDLING?

Inför din första behandling kommer jag att be dig fylla i ett hälsoformulär. Jag kommer att skicka en länk till dig så att du kan fylla i formuläret i lugn och ro i god tid före din behandling. Har du bokat fysioterapi bör du komma i bekväma kläder som du kan röra dig i.

HUR GÖR JAG FÖR ATT BOKA EN TID?

Om du vill boka en tid så kan du höra av dig via kontaktformuläret på hemsidan, via mail till info@inspirafysio.se eller via telefon eller sms till nummer 0702339232. Uppge gärna när du önskar tid och hur du vill bli kontaktad.

HUR BETALAR JAG?

Du kan betala i samband med din bokning genom att swisha till nummer 123 697 10 06. Märk överföringen med ditt namn och datum för behandlingen. Önskas betalning mot faktura skickas denna efter avslutad behandling.

KAN JAG ANVÄNDA FRISKVÅRDSBIDRAGET?

Du kan använda friskvårdsbidraget till samtliga grupper och kurser.

GÄLLER HÖGKOSTNADSKORT?

Högkostnadskort gäller inte.