top of page

AKUPUNKTUR
 

 

​Vid akupunktur sticks tunna sterila engångsnålar in i särskilda akupunkturpunkter belägna i muskler, senor eller bindväv. Akupunktur aktiverar kroppens egna smärthämmande system och kan balansera ett stressat nervsystem. Akupunktur ger smärtlindring, ökad cirkulation, förbättrad läkning, avspänning och god sömn.​​

 

Medicinsk akupunktur liknar österländsk akupunktur och använder samma punkter. Skillnaden är att behandlingsmetoden är evidensbaserad och bygger på västerländska förklaringsmodeller kring anatomi, neurologi och smärtfysiologi. Behandlingen utförs alltid av legitimerad vårdpersonal. 

 Akupunktur behöver ges regelbundet för bästa effekt. Planera för 1-2 behandlingar/vecka. Även om du kan få resultat redan efter första behandlingen så behövs ofta 4-6 tillfällen för att kunna utvärdera effekten.

ELECTROAKUPUNKTUR
 

Electroakupunktur kan användas tillsammans med manuell akupunktur för att ge en starkare effekt av stimuleringen. Samma antal punkter används men några nål-par stimuleras med svag elektrisk ström. Stimuleringen ska upplevas som en stark men behaglig sensation som blockerar den aktuella smärtupplevelsen. 

Rekommenderar verkligen Elin. Hon är mycket professionell och kunnig och möter dig med en leende som sprider sig. Är så tacksam för den hjälp jag har fått av henne att bota min kroniska huvudvärk mha akupunktur, råd och övningar.
bottom of page