top of page
Posera vid protest

FYSIOTERAPI 
KVINNOHÄLSA

Fysioterapi (sjukgymnast) med inriktning kvinnohälsa inriktar sig på smärtor och dysfunktioner i området i och runt bäckenet. Det kan handla om smärta, besvär under graviditet eller problem som uppstår efter förlossning eller med ålder. Du kan även få hjälp med hormonrelaterade besvär.

BEHANDLING

PALPATION AV BÄCKENBOTTEN

Palpation av bäckenbotten kan ge svar på hur du klarar att aktivera musklerna i bäckenbotten avseende snabbhet, styrka och uthållighet samt om du viljemässigt kan framkalla avslappning. Utifrån undersökningen kan vi lägga upp en plan för hur du ska kunna förbättra din funktion och förhoppningsvis minska dina besvär.

WH+physio+2.png

KNIPTRÄNING OCH AVSPÄNNING

Du får hjälp att hitta rätt teknik i knipet och får ett specifikt träningsprogram utformat för att hjälpa dig med just dina besvär. Jag kan även manuellt töja spänd muskulatur och hjälpa dig att hitta avspänning och avslappning i muskulaturen. 

 

Meditation

ANPASSAD TRÄNING OCH ÖVNINGAR

Jag kan guida dig specifika övningar för att stärka upp kroppen inifrån och ut och minska dina besvär. Jag kan även ge råd och stöd i hur du kan anpassa och tänka kring din träning utifrån just dina fysiska förutsättningar. 

 För att hantera de psykiska utmaningarna relaterade till förändringar i hormonförändringar kan jag ge dig övningar för att känna in kroppen, lugna nervsystemet och minska stress.

kvinna Stretching

AKUPUNKTUR 
INRIKTNING OBSTETRIK GYNEKOLOGI, UROLOGI

Akupunktur kan användas för att lindra besvär relaterade till menscykeln, graviditet och klimakteriet. Akupunktur kan indirekt påverka hormonell obalans genom att balansera nervsystemet, öka cirkulation och minska spänning. Det är även en effektiv metod för att lindra smärta.

AcupunctureForFertility_ArticlePageDesktop.png.webp

 UTBILDNING OCH EGENVÅRD

Att förstå varför kroppen fungerar som den gör och hur den påverkas av fysisk eller psykisk belastning är centralt för att kunna ta hand om kroppen på ett bra sätt. Att veta vad man ska vara uppmärksam på, kunna känna in när man behöver bromsa och när man kan köra på ger en trygghet i att våga testa och prova. Du får kunskapen och verktygen för att själv kunna planera och utvärdera din  behandling.

Image by Mathew Schwartz
bottom of page